01.12.2017
Saunamistrz poleca – „Korzenne rozgrzanie”.

mistrz sauny poleca

…Jesień to czas chłodnych, szarych dni. W związku z czym przygotuj cebrzyk z koncentratem zapa­chowym „śliwka” oraz „pieprz” w stosunku 3:1. Po wejściu do rozgrzanej do temperatury 75-85 stopni sauny wykonaj trzy polania z przerwą ok. 2-3 minut pomiędzy nimi. W saunie poczujesz bajeczny aromat grzanego wina.

Po ostatnim polaniu, będąc wciąż w saunie, nałóż na rozgrzaną skórę krem jogurtowy „czarna porzeczka”. Odczekaj jeszcze z 2 minuty przed wyjściem, wmasowując delikatnie krem w skórę.

Dodatkowo by zabezpieczyć narażone na jesienną aurę włosy i skórę głowy, zastosuj maseczkę do włosów zawierające trzy rodzaje odżywczych olejów- „argan, makadamia, kokos”. Maseczkę możemy nałożyć po natrysku, w trakcie którego spłukujemy nadmiar pozostającego wciąż na skórze kremu z czarnej porzeczki. Zawijamy włosy ręcznikiem lub turbanem i relaksujemy się czując wciąż wokół korzenne, winne aromaty.

Rytuał poleca saunamistrz

Dawid Wąsowicz

Dwukrotny medalista Mistrzostw Świata